Arche BIO shoyu soy sauce
Oryginalny produkt japoński. Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów.
Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami.
Odrobina sosu sojowego dodana do potrawy podniesie jej walory smakowe i nada charakterystyczny orientalny posmak oraz lekko brązowy kolor.
Stosując sos SOJOWY należy pamiętać, by dodawać go zawsze na końcu, bowiem długie gotowanie spowoduje, że sos SOJOWY całkowicie zdominuje całą potrawę.
Produkt pasteryzowany
woda, SOJA* (19%), PSZENICA*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość energetyczna: 262 kJ / 62 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Weglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 9,5 g
Sól: 12,4 g
Oryginalny produkt japoński. Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów.
Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami.
Odrobina sosu sojowego dodana do potrawy podniesie jej walory smakowe i nada charakterystyczny orientalny posmak oraz lekko brązowy kolor.
Stosując sos SOJOWY należy pamiętać, by dodawać go zawsze na końcu, bowiem długie gotowanie spowoduje, że sos SOJOWY całkowicie zdominuje całą potrawę.
Produkt pasteryzowany