BIOVEGAN agaranta (gelling agent) gluten-free BIO
Składniki:
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości
(*składniki ekologiczne)
Opis:
Środek żelujący do żywności.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj agarantę w 50 ml zimnej wody, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wymieszaj z kolejnymi 50 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki.
Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
Wartości odżywcze w 100 g:
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,75 g
Składniki:
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości
(*składniki ekologiczne)
Opis:
Środek żelujący do żywności.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj agarantę w 50 ml zimnej wody, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wymieszaj z kolejnymi 50 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki.
Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
Wartości odżywcze w 100 g:
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,75 g