Dr. Oetker pudding gluten free vanilla
Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g |
---|---|
Energia | 378 kJ |
Energia | 89 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 15,4 g |
w tym Cukry | 9,6 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,11 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Gluten : | Nie zawiera |
Mleko : | Może zawierać |
Energia w 100 g 378 kJ / 89 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego