ekologiczna mąka z ciecierzycy, woda źródlana
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Wysoka zawartość manganu który pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
Wysoka zawartość miedzi która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Źródło fosforu który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Źródło żelaza które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Źródło cynku który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.
wysoka zawartość białka oraz błonnika, Wyróżnienie Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski, Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski, dla wegetarian i wegan, woda źródlana Kapellanka, mąka z ciecierzycy 100%
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Torebka