Fabijańscy spelled pasta ribbon corrugated Eco ECO
Nazwa makaronu wywodzi się od słów regina – królowa i trenette – makaron typu wstążki. Ozdobna falbanka na brzegach makaronu lepiej zdobiła królewskie dania od prostych wstążek, być może miała także przypominać zdobienia ówczesnych szat dworskich.
Karbowane brzegi tego rodzaju makaronu to nie tylko ozdoba – przede wszystkim mają znaczenie praktyczne: dzięki nierównym brzegom każdy sos idealnie przylega do powierzchni dzięki czemu potrawa ma pełny i bogaty smak.
Z inspiracji do życia i pasji do ekologii powstał Makaron Orkiszowy na wodzie źródlanej. Orkisz - siła, witalność i moc naszych przodków; woda źródlana – krystaliczna czystość, rześkość i lekkość górskich strumieni; niepowtarzalny smak o lekko orzechowej nucie; sielski domowy zapach wiejskiego słonecznego dnia; naturalny kolor, ożywcza jędrność i perfekcyjny kształt.
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa. Dlaczego woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie.
Orkisz jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje, co więcej jest na nie odporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym.
ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, woda źródlana Kapellanka
Wartość odżywcza: 368 kcal/100 g
Tłuszcze: 2,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 70 g, w tym cukry: 0,5 g
Białko: 14 g
Błonnik: 6,2 g
Sól: <0,01 g*
*zawiera tylko naturalnie występującą sól.
Nazwa makaronu wywodzi się od słów regina – królowa i trenette – makaron typu wstążki. Ozdobna falbanka na brzegach makaronu lepiej zdobiła królewskie dania od prostych wstążek, być może miała także przypominać zdobienia ówczesnych szat dworskich.
Karbowane brzegi tego rodzaju makaronu to nie tylko ozdoba – przede wszystkim mają znaczenie praktyczne: dzięki nierównym brzegom każdy sos idealnie przylega do powierzchni dzięki czemu potrawa ma pełny i bogaty smak.
Z inspiracji do życia i pasji do ekologii powstał Makaron Orkiszowy na wodzie źródlanej. Orkisz - siła, witalność i moc naszych przodków; woda źródlana – krystaliczna czystość, rześkość i lekkość górskich strumieni; niepowtarzalny smak o lekko orzechowej nucie; sielski domowy zapach wiejskiego słonecznego dnia; naturalny kolor, ożywcza jędrność i perfekcyjny kształt.
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa. Dlaczego woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie.
Orkisz jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje, co więcej jest na nie odporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ZAWIESZKA
POLSKA
FIRST CLASS FOOD
KONOPNICA 90H
21-030 MOTYCZ