Galeo White mustard
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Gorczyca biała Galeo ma ostry, palący smak. Polecana jest do przyprawiania marynat i pikli warzywnych, które dodatkowo zabezpiecza przed zepsuciem. Doskonale aromatyzuje dania z mięs (w tym wędliny), drobiu, ryb i warzyw. W postaci zmielonej zaostrza smak surówek oraz sosów.
Dodaje się ją na początku gotowania.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 50 min.
- 4 papryki
- olej
- 2 cebule
- sól
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- produkty Galeo: 3 łyżeczki gorczycy, 1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka tymianku, pieprz czarny mielony
Cebule pokroić w piórka, papryki w grube paski, podsmażyć razem na oleju, dodać gorczycę, czosnek, tymianek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na osiem części, nałożyć paprykę, zawinąć w koperty, posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok. 20 min w temp. 180°C.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska