Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Jana z Kolna 36 Gdynia 81-351 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66

HiPP Initial milk AR, from birth, od urodzenia

Hipp HiPP AR – do postępowania dietetycznego w przypadku nadmiernego ulewania. Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje mleku HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że mleko pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania. - PROBIOTIK® Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego – pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka
HiPP Initial milk ARHiPP Initial milk AR
masa netto

masa netto

500 g

data przydatności

expiry date:

2020-04-21

pojemność

cena za kilogram

74,98 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

4062300344099

4062300344099

price: 37,49

buy 4 szt. for 36.99 zł/szt
36.99 PLN 2020-04-21 NewCondition
HiPP Initial milk AR
Odtłuszczone mleko, serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy), maltodekstryna, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, laktoza, węglan wapnia, mieszanina olejów z LC PUFA* (olej rybi, olej roślinny z M. alpina), chlorek wapnia, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, L-tyrozyna, chlorek potasu, witamina C, L-fenyloalanina, L-tryptofan, siarczan cynku, siarczan żelaza, stabilizator: kwas mlekowy, węglan magnezu, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum®)**, niacyna, chlorek sodu, witamina A, witamina E, kwas pantotenowy, kompleks miedziowo-lizynowy, witamina B1, witamina B6, witamina B2, jodan potasu, siarczan manganu, kwas foliowy, witamina K, selenian sodu, witamina D, biotyna, witamina B12. *LC PUFA = długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe **Lactobacillus fermentum CECT5716
HiPP AR – do postępowania dietetycznego w przypadku nadmiernego ulewania. Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje mleku HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że mleko pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania. - PROBIOTIK® Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego – pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka
brand:HiPP
O marce:Produkt z certyfikatem ekologicznym – zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
Pozostałe informacje:Pakowano w atmosferze ochronnej
Przechowywanie:Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu – przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodniu po otwarciu.
Przygotowanie i stosowanie:HiPP AR jest przeznaczone do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm. Gdy przejdziesz na mleko HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika – mączki chleba świętojańskiego. Ważne informacje: - Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia niemowląt. Jeśli chcesz podać dziecku mleko początkowe, skonsultuj się z lekarzem pediatrą. - HiPP AR jest przeznaczone do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, pod nadzorem lekarskim, od urodzenia jako wyłączny pokarm, jak i po 6. miesiącu życia jako część zróżnicowanej diety. - HiPP AR jest nieodpowiednie dla niemowląt należących do grupy podwyższonego ryzyka wystąpienia alergii. W tej sprawie skonsultuj się z lekarzem pediatrą. HiPP AR nie może być również stosowane, gdy lekarz stwierdził alergię na białko mleka krowiego lub jeśli występuje jej podejrzenie. - Mleko powinno złagodzić dolegliwości u Twojego dziecka po kilku dniach stosowania. Jeśli nie widzisz w tym czasie poprawy, skonsultuj się ponownie z lekarzem pediatrą. - Zadbaj o higienę pierwszych ząbków dziecka, nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki z mlekiem i jak najwcześniej naucz swoje dziecko pić z kubeczka. - Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Instrukcje dotyczące przygotowania:Objętość porcji i dozowanie Zaproponowane objętości należy traktować orientacyjnie, gdyż każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe. Dziecko nie musi opróżniać butelki za każdym razem. DO odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki! Wiek 1. tydzień*/ Liczba porcji na dobę 6-7 / Objętość porcji [ml] 70 / Dozowanie Przegotowana woda [ml] 60 / Dozowanie Liczba miarek 2 Wiek 2.-4. tydzień / Liczba porcji na dobę 6-7 / Objętość porcji [ml] 100 / Dozowanie Przegotowana woda [ml] 90 / Dozowanie Liczba miarek 3 Wiek 2. miesiąc / Liczba porcji na dobę 6 / Objętość porcji [ml] 135 / Dozowanie Przegotowana woda [ml] 120 / Dozowanie Liczba miarek 4 Wiek 3. miesiąc / Liczba porcji na dobę 5 / Objętość porcji [ml] 170 / Dozowanie Przegotowana woda [ml] 150 / Dozowanie Liczba miarek 5 Wiek 4. miesiąc i po 4. miesiącu** / Liczba porcji na dobę 5 / Objętość porcji [ml] 200 / Dozowanie Przegotowana woda [ml] 180 / Dozowanie Liczba miarek 6 *o ile lekarz nie zaleci inaczej **Od 5. miesiąca życia (po ukończonym 4. miesiącu) możesz rozpocząć wprowadzanie do diety niemowlęcia produktów uzupełniających. Dziecko potrzebuje ok. 5 posiłków dziennie, przy czym liczba karmień butelką powinna się stopniowo zmniejszać na rzecz nowych posiłków. 1 płaska miarka = ok. 4,4 g HiPP AR, 30 ml przypada na jedną miarkę proszku Sposób przygotowania Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Po każdym użyciu dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. 1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40o-50o C*. 2. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody. 3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. 4. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij. 5. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką. 6. Przygotowane mleko odstaw na 7 min., aby zgęstniało. Następnie znów potrząśnij butelką. Przed podaniem sprawdź czy temperatura jest odpowiednia do picia (ok. 37oC). *W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Adres producenta:Wyprodukowano dla HiPP Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa
Adres zwrotny:HiPP Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa Serwis dla Rodziców: tel. 22 853 44 44
koszyk z zakupami
zwiń koszyk