mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, suszone warzywa 9,3% (czerwona papryka, cebula, pomidor, czosnek, pasternak), aromaty (z pszenicą), zioła (tymianek 2,0%, majeranek, liść pietruszki), przyprawy (pieprz czarny, kolendra, imbir, papryka chili), cukier karmelizowany, cukier, ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, fermentowane białko pszenne
Winiary Pomysł na… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem - idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i danie na specjalne okazje. Suszone warzywa oraz aromatyczny tymianek to idealnie dopełnienie smaku karkówki z piekarnika. Już w czasie pieczenia w woreczku powstaje duża ilość aromatycznego sosu o odpowiedniej, gęstej konsystencji.
woreczek do pieczenia w środku, idealnie kruche mięso pieczone w sosie, dbamy o to, co ważne, w środku składniki, które znasz: aromatyczny tymianek, suszone warzywa
Winiary
Pomysł na... Steki z karkówki w sosie z tymiankiem
W porcji 174 g energia 1588 kJ 383 kcal 19%*
W 100 g: 913 kJ/220 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lista zakupów
- 800 g karkówki
Sposób przygotowania:
Tak prosto!
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.
4. Po wyjściu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.
Zgrzewane
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa