sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), olej palmowy, skrobia ziemniaczana, aromaty (z pszenicą, selerem), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, cukier, tłuszcz drobiowy 2%, przyprawy, liść pietruszki, suszone warzywa 0,5% (cebula, marchew), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), suszone mięso z kury 0,1%, przeciwutleniacz (lecytyny)
Rosół Drobiowy Winiary doskonale podkreśli smak i aromat Twoich dań. Dzięki niemu masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup i sosów, jak również do doprawienia innych potraw.
Aby uzyskać esencjonalny bulion drobiowy rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Drobiowy Winiary :
- gwarantuje, ze danie zawsze się uda
- podkreśli smak nie tylko ulubionego rosołu
- to znany, lubiany smak
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6, 12 i 18 kostek
łatwe otwarcie
Winiary
Rosół drobiowy.
1 porcja (200 ml**)= energia 25 kJ 6 kcal 0%*
w 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny rosół rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Kremowa zupa z groszkiem i parmezanem - 4 porcje
2 kostki Rosołu drobiowego Winiary
200 g tortellini z serem
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
250 g mrożonego zielonego groszku
1 łyżka mąki pszennej
100 ml śmietany 18%
50 g tartego parmezanu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
Kostki rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, oprósz mąką, wymieszaj. Całość zalej rosołem, dokładnie rozprowadź, zagotuj, dodaj groszek. Gotuj 5 minut. Dopraw pieprzem. Śmietanę rozprowadź gorącą zupą i wlej do garnka. Zupę rozlej do miseczek, włóż pierożki i natkę pietruszki. Posyp parmezanem.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa