cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, syrop glukozowy, olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: mono- i diglicerydy estryfikowane kwasem octowym, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ser mascarpone w proszku 1,9 % (z mleka), białka mleka, aromaty, barwnik: karoteny
Nasz pyszny sernik przygotujesz w kilka chwil. Wystarczą tylko ulubione owoce i galaretka.
Zrób przyjemność pysznym deserem sobie lub swoim bliskim... ot tak... prosto z serca.
bez tłuszczów utwardzonych, dodaj mleko i jogurt naturalny
Delecta
Oryginalny sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz tył torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis na sernik
Przygotuj:
150 g jogurtu naturalnego
400 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji proponujemy:
1. 120 g okrągłych biszkopcików nasączonych naparem z herbaty
2. Galaretkę smak truskawkowy Delecta
3. Owoce - truskawki świeże lub mrożone
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i dodaj jogurt
Wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.
Gotową masę przełóż do okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm.
Wstaw do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.
Sernik inaczej...
Przygotuj:
- 300 ml mleka
- 250 ml śmietanki 30 %
- 120 g okrągłych biszkoptów nasączonych mlekiem
- 2 galaretki Delecta
- Owoce - truskawki świeże lub mrożone
Sposób przygotowania:
Jedną galaretkę rozpuść w 250 ml wody - wystudź. Drugą galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i śmietankę. Zawartość torebki wsyp do miski i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty. Dodaj wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 250 ml wody i miksuj jeszcze przez chwilę do połączenia składników. Gotową masę wyłóż na biszkopty i wstaw do lodówki na 2 godziny do schłodzenia. Udekoruj owocami i tężejącą galaretką.
Torebka