sugar, fat Rafinade
Wartości odżywcze (%) | Średnie wartości odżywcze w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ / 400 kcal |
Białko | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
Tłuszcz | 0 g |
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 żółtko.
Masło i cukier puder ubić mikserem na gładką, puszystą masę, dodać jajko i ponownie ubić. Następnie dosypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową. Ciasto wyrobić na gładką masę i odstawić na 2 godziny do schłodzenia w lodówce. Potem wyjąć i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wycinać ciasteczka, każde posmarować żółtkiem i obficie po wierzchu posypać grubym cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto przez 10-15 minut w temp. 180 °C.
Rada: zamiast skórki cytrynowej można dodać rozdrobnioną laskę wanilii.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061