sugar, fat Rafinade

Diamant Cukier Diamant Gruba Rafinada to biały cukier o dużych, śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu. \nPakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
sugar, fat Rafinadesugar, fat Rafinade
masa netto

masa netto

1 kg

pojemność

cena za kilogram

6,46 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5907069001960

5907069001960
Product offline
6.46 PLN NewCondition
Wartości odżywcze (%)Średnie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 100 g
Tłuszcz 0 g

Cukier Diamant Gruba Rafinada to biały cukier o dużych, śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Cechy:grube, śnieżnobiałe kryształy
brand:Diamant
Pozostałe informacje:Cukier biały kat. 1
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Kruche ciasteczka maślane z cukrem: 400 g mąki, 200 g masła, 250 g cukru pudru Diamant, 1 duże jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki soli, starta skórka z 1 cytryny.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 żółtko.
Masło i cukier puder ubić mikserem na gładką, puszystą masę, dodać jajko i ponownie ubić. Następnie dosypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową. Ciasto wyrobić na gładką masę i odstawić na 2 godziny do schłodzenia w lodówce. Potem wyjąć i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wycinać ciasteczka, każde posmarować żółtkiem i obficie po wierzchu posypać grubym cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto przez 10-15 minut w temp. 180 °C.
Rada: zamiast skórki cytrynowej można dodać rozdrobnioną laskę wanilii.
Rodzaj opakowania:Torba papierowa
Adres producenta:Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny:Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061
Polski Cukier Polish White Sugar Polski Cukier Polish White Sugar
1 kg

price: 4,25

PLN
1
2
Santini Santini Xylitol sugar Santini Santini Xylitol sugar
birch 1 kg

price: 53,72

PLN
1
1
expiry date 2027-03-27
Bio Planet Bio Planet BIO demerara Bio Planet Bio Planet BIO demerara
brown cane sugar 1 kg

price: 15,99

PLN
1
1
expiry date 2027-08-31
Radix Radix-Bis sugar cane Radix Radix-Bis sugar cane
demerara 1 kg

price: 10,77

PLN
1
10
expiry date 2027-08-26
Polskie Młyny Polish sugar mills, Polskie Młyny Polish sugar mills,
white crystal 1 kg

price: 3,99

PLN
1
143
Kruger Krüger Sweet Time 100 Kruger Krüger Sweet Time 100
sweetener 100 tabl.

price: 5,44

PLN
1
4
expiry date 2027-07-30
Diamant sugar cane Dry Demerara Diamant sugar cane Dry Demerara
Diamant lump sugar Diamant lump sugar
Diamant castor sugar Diamant castor sugar
Diamant white sugar in bags of 100 Diamant white sugar in bags of 100
pieces 500 g
22,38zł/kg

price: 11,19

PLN
1
5
Shopping Cart
zwiń koszyk
Delivery 2025-05-15
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5