Dr.Oetker gluten-free mound

Dr. Oetker Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Dr.Oetker gluten-free moundDr.Oetker gluten-free mound
masa netto

masa netto

437 g

pojemność

cena za kilogram

24,49 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900437081786

5900437081786
Product offline
10.70 PLN NewCondition
cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, 13% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), żelatyna, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik z cykorii, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantowa), aromaty, sól
Wartości odżywcze (%)po przyrządzeniu 100 g
Energia1272 kJ
Energia305 kcal
Tłuszcz 20,0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,3 g
Węglowodany 26,0 g
w tym Cukry 15,0 g
Błonnik 1,3 g
Białko 3,9 g
Sól 0,43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = ok. 86 g.

Gluten : Nie zawiera
Mleko : Może zawierać
Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Cechy:ten sam smak!
brand:Dr. Oetker
O marce:Wypróbuj także:
Dr. Oetker Babka cytrynowa bez glutenu
Dr. Oetker Babka czekoladowa bez glutenu
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Ciasto bezglutenowe Kopiec Kreta w proszku.
Pozostałe informacje:1 porcja (86 g) zawiera: energia 1094 kJ 263 kcal 13%*
Energia w 100 g
1272 kJ / 305 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Dodaj:
do ciasta:
- 125 g miękkiej margaryny
- 3 jaja
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
- 3 banany (lub inne owoce)
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 100 ml ciepłej wody (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę (Ø 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach miksera ok. 1 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: 175°C Czas pieczenia: 25-30 min (do suchego patyczka)
Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokość 0,5 cm zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy skrop sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej ciepłą wodę, wsyp mieszankę niezwłocznie przełóż do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj (możesz dodawać miksując na najniższych obrotach miksera). Następnie stopniowo delikatnie mieszając łyżką dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.
Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Dr. Oetker Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:Dr. Oetker Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
Dr. Oetker Dr. Oetker unbaked Dr. Oetker Dr. Oetker unbaked
cheesecake with a jelly topping powdered 195 g
35,28zł/kg

price: 6,88

PLN
1
2
expiry date 2026-03-30
Delecta a large sheet cake with Delecta a large sheet cake with
chocoloate flavour 670 g
15,66zł/kg

price: 10,49

PLN
1
1
expiry date 2026-05-30
Delecta a large sheet cake Yoghurt Delecta a large sheet cake Yoghurt
640 g
16,38zł/kg

price: 10,48

PLN
1
8
expiry date 2026-02-28
Delecta large sheet gingerbread Delecta large sheet gingerbread
expiry date 2025-11-30
Dr. Oetker Dr. Oetker Sernix Dr. Oetker Dr. Oetker Sernix
Supplement for cheesecloth 60 g
42,33zł/kg

price: 2,54

PLN
1
9
expiry date 2025-11-30
Dr. Oetker Dr. Oetker green food Dr. Oetker Dr. Oetker green food
coloring 10 g
567,00zł/kg

price: 5,67

PLN
1
1
expiry date 2026-05-30
Dr. Oetker Dr. Oetker blue food Dr. Oetker Dr. Oetker blue food
coloring 10 g
567,00zł/kg

price: 5,67

PLN
1
4
expiry date 2026-04-30
Cykoria Chicory Instant cheesecake Cykoria Chicory Instant cheesecake
190 g
36,79zł/kg

price: 6,99

PLN
1
13
expiry date 2026-03-30
Dr. Oetker Dr. Oetker aroma of Dr. Oetker Dr. Oetker aroma of
almond cake 9 ml
246,67zł/l

price: 2,22

PLN
1
1
expiry date 2025-09-30
Dr. Oetker Dr. Oetker lemon flavor Dr. Oetker Dr. Oetker lemon flavor
to cakes 9 ml
260,00zł/l

price: 2,34

PLN
1
6
expiry date 2025-08-30
Dr. Oetker Dr. Oetker Rum flavor Dr. Oetker Dr. Oetker Rum flavor
to cakes 9 ml
233,33zł/l

price: 2,10

PLN
1
2
expiry date 2025-10-30
Dr. Oetker Dr. Oetker baking Dr. Oetker Dr. Oetker baking
powder 30 g
33,00zł/kg

price: 0,99

PLN
1
40
expiry date 2026-04-30
Dr. Oetker Dr. Oetker baking soda Dr. Oetker Dr. Oetker baking soda
70 g
25,14zł/kg

price: 1,76

PLN
1
21
expiry date 2028-03-30
Dr. Oetker Dr. Oetker citric acid Dr. Oetker Dr. Oetker citric acid
expiry date 2028-01-30
Dr. Oetker Dr. Oetker edible Dr. Oetker Dr. Oetker edible
expiry date 2027-11-30
Shopping Cart
zwiń koszyk
Delivery 2025-05-13
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5