cheesecake yogurt powdered


Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu (mleko 2% tł., jogurt naturalny, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g |
---|---|
Energia | 602 kJ |
Energia | 143 kcal |
Tłuszcz | 4 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,4 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym Cukry | 18 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,20 g |
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 70 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (jogurt, serki, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu i przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.
Sernik na zimno
Energia w 100 g 602 kJ / 143 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
Do dekoracji:
- biszkopty, owoce, galaretkę
Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 5 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sposób przygotowania na mleku i jogurcie
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 1 jogurt i miksować przez 2 min.
3. Bezpośrednio po zmiksowaniu przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę
Przygotowanie
Na mleku i jogurcie
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 1 jogurt i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego
Sernik z kremem cytrynowym
Dodaj:
do kremu cytrynowego:
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 170 g drobnego cukru
- 80 g rozpuszczonego masła
- 3 nieduże cytryny
do spodu:
- 150 g herbatników
- 80 g rozpuszczonego masła
do masy sernikowej:
- 500 ml schłodzonego mleka
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
1. W metalowej lub żaroodpornej misce roztrzep jajka, żółtka i cukier. Dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj rózgą. Na koniec dodaj skórkę otartą z jednej z cytryn i sok ze wszystkich trzech cytryn, wymieszaj. Miskę ustaw na rondelku z niewielką ilością gotującej się wody. Cały czas mieszając, podgrzewaj do momentu zgęstnienia kremu. Zdejmij miskę znad pary, przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się z masą i odstaw do wystudzenia.
2. Formę ? 24cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz drobno, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, a następnie rozłóż równomiernie w formie i dociśnij, aby utworzyć spód. Schłodź w lodówce przez ok. 15 min. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 min.
3. Gotową masę sernikową wyłóż na ciasteczkowy spód, wyrównaj i wstaw do schłodzenia na ok. 30 min. Następnie na wierzchy rozprowadź wystudzony krem cytrynowy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Smacznego
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 2 serki homogenizowane po 150 g
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i jogurcie.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
How to add an opinion?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


price: 6,88 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_unbaked_cheesecake_with_a_jelly_topping_powdered_w_proszku/19066.htmlcukier, substancja żelująca (pektyny), dekstroza, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy)


price: 4,21 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_zelfix_31/27402.html2026-10-30
cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


price: 10,55 zł
PLN https://en.dodomku.pl/a_large_sheet_cake_with_chocoloate_flavour_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


price: 10,48 zł
PLN https://en.dodomku.pl/a_large_sheet_cake_Yoghurt_jogurtowe/29291.htmlprice: 2,54 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_Sernix_Supplement_for_cheesecloth_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


price: 5,67 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_blue_food_coloring_niebieski/44563.htmlcukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; syrop glukozowy, emulgator: E472a, mleko w proszku od(...)


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Chicory_Instant_cheesecake/48018.htmlprice: 2,22 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_aroma_of_almond_cake_migdalowy/19036.htmlprice: 1,76 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_lemon_flavor_to_cakes_cytrynowy/19037_2281822_176.htmlprice: 2,38 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_Rum_flavor_to_cakes/19038.htmlprice: 0,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_baking_powder/19040.htmlprice: 1,76 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_baking_soda/19042.htmlKwas cytrynowy Dr. Oetkera posiada w kuchni każda prawdziwa pani domu. Można go używać przy robieniu przetworów lub gdy masz problemy z żelowaniem. Jest idealny do usuwania za(...)


price: 1,82 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_citric_acid/19043.htmlŻelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.\n\nW każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez(...)


price: 2,55 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_edible_gelatin/19044.htmlcukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, sól, witamina C, barwnik (karoteny), koncentrat soku trusk(...)


price: 1,73 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Dr._Oetker_sweet_moment_._strawberry_jelly_truskawkowy/19062.html