Oxfam Ground coffee arabica / dark roasted robusta Fair Trade BIO
Kawa dla miłośników mocnego espresso. Kraj pochodzenia kawy: Uganda, Peru, Demokratyczna Republika Konga.
Ziarna kaw ciemno palonych są ciemnobrązowe, a czasem nawet prawie czarne. Ciemne palenie kawy nadaje jej gorzkawy, czekoladowy smak. W porównaniu do kaw jasno palonych oryginalne nuty smakowe kawy zastępowane są głębią uzyskaną poprzez wypalanie.
Kawa pod espresso jest zazwyczaj ciemno palona i ma dosyć gorzki smak. To dlatego espresso stało się bazą dla kaw z dużą ilością cukru i MLEKA np. Latte.
Stopień wypalenia - 3/3
Intensywność - 5/5
ekologiczne ziarna kawy arabica i robusta. Minimum 85 % ziaren kawy arabica.
Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade. Ogółem 100 %.
Kawa dla miłośników mocnego espresso. Kraj pochodzenia kawy: Uganda, Peru, Demokratyczna Republika Konga.
Ziarna kaw ciemno palonych są ciemnobrązowe, a czasem nawet prawie czarne. Ciemne palenie kawy nadaje jej gorzkawy, czekoladowy smak. W porównaniu do kaw jasno palonych oryginalne nuty smakowe kawy zastępowane są głębią uzyskaną poprzez wypalanie.
Kawa pod espresso jest zazwyczaj ciemno palona i ma dosyć gorzki smak. To dlatego espresso stało się bazą dla kaw z dużą ilością cukru i MLEKA np. Latte.
Stopień wypalenia - 3/3
Intensywność - 5/5