Polish mills flour Szymanowska krupczatka wheat flour type 450

Polskie Młyny Znakomita do przygotowywania:\nMakaronów i klusek francuskich\nCiast kruchych i półkruchych\nTart\n\nPłaska łyżka mąki to 8 g\nCzubata łyżka mąki to 11 g
Polish mills flour Szymanowska krupczatka wheat flour type 450Polish mills flour Szymanowska krupczatka wheat flour type 450
masa netto

masa netto

1 kg

pojemność

cena za kilogram

2,82 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900766000038

5900766000038
Product offline
2.82 PLN NewCondition
Wartości odżywcze (%)w 100 g
Wartość energetyczna 1487 kJ/
350 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 76 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 2,3 g
Białko 10 g
Sól <0,01 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Znakomita do przygotowywania:
Makaronów i klusek francuskich
Ciast kruchych i półkruchych
Tart
Płaska łyżka mąki to 8 g
Czubata łyżka mąki to 11 g
Cechy:największy* markowy producent mąki w Polsce, *Polskie młyny za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w kilogramach, okres VI 2012 - V 2014, kategoria: mąka żytnia, pszenna i pszenno-żytnia
brand:Polskie Młyny
O marce:Polskie Młyny od 1904 roku
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mąka pszenna typ 450
Pozostałe informacje:Opakowanie 1 kg zawiera 8 porcji.
Przygotowanie i stosowanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Szarlotka
Składniki. Na ciasto: 300 g mąki pszennej typ 450 krupczatki, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 2 żółtka.
Na masę jabłkową: 2 kg jabłek, około 12 łyżeczek cukru, cukier waniliowy, cynamon.
Na kruszonkę: 50 g masła, 100 g mąki pszennej, 50 g cukru.
Wykonanie.
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym lekko podsmażyć. Dodać cynamon.
Kruszonka: do miski wsypać mąkę, cukier oraz dodać pokrojone w kostkę masło. Rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 °C. Przygotowane ciasto podpiec przez 10 minut, po czym wyłożyć masę jabłkową, posypać kruszonką i piec jeszcze przez około 35 minut na złoty kolor.
Rodzaj opakowania:Torba papierowa
Adres producenta:POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Adres zwrotny:POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Gdańskie Młyny Gdansk Flour Gdańskie Młyny Gdansk Flour
Mills Flour cake 1 kg

price: 3,89

PLN
1
35
expiry date 2025-10-30
Gdańskie Młyny Gdansk Flour Gdańskie Młyny Gdansk Flour
Mills A luxurious spikelet 1 kg

price: 3,89

PLN
1
7
expiry date 2025-09-30
Gdańskie Młyny Gdańsk Flour Gdańskie Młyny Gdańsk Flour
Mills with a spike of Gdansk 1 kg

price: 3,89

PLN
1
10
expiry date 2025-09-30
Z Kłoskiem Gdańsk Flour Mills Z Kłoskiem Gdańsk Flour Mills
with spikelet Wroclaw 1 kg

price: 3,88

PLN
1
10
expiry date 2025-11-30
Gdańskie Młyny Gdansk Flour Gdańskie Młyny Gdansk Flour
Mills with krupczatka spike 1 kg

price: 3,99

PLN
1
7
expiry date 2025-08-30
Lubella luxurious fluffy flour Lubella luxurious fluffy flour
expiry date 2026-01-20
Szczepanki Szczepanki Flour Szczepanki Szczepanki Flour
Luksusowa Type 555 Wheat 1 kg

price: 3,26

PLN
1
6
expiry date 2025-09-01
Lubella Lubella Fluffy cake flour Lubella Lubella Fluffy cake flour
type 450 1 kg

price: 4,73

PLN
1
10
expiry date 2026-02-21
Shopping Cart
zwiń koszyk
Delivery 2025-04-29
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5