Puffins BIO puffed physalis
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.


100 % suszona miechunka ekologiczna.
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
price: 8,20 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Celiko_Freezedried_mango._glutenfree_bezglutenowe/113319.html2025-11-30
price: 5,21 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Puffins_Organic_puffed_pineapple/114625.html2025-04-25
price: 5,21 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Puffins_Mango_puffed_BIO/114627.html2025-04-23
price: 3,73 zł
PLN https://en.dodomku.pl/sultana_raisins/25685.htmlCechy: naturalne źródło błonnika, bogactwo potasu , Dobra i Polska firmaPrzygotowanie i stosowanieOtwórz torebkę\nZdejmij ochronną folię\nPo wyjęciu porcji zamknij dociskając(...)


price: 4,76 zł
PLN https://en.dodomku.pl/pitted_dates/25686.htmlprice: 5,40 zł
PLN https://en.dodomku.pl/jabcusie_apple_crisps/30337.htmlprice: 12,45 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Bio_Planet_BIO_Dried_Figs/34144.htmlprice: 12,25 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Bio_Planet_BIO_glutenfree_sultanas_bezglutenowe_BIO/34148.html