sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), skrobia ziemniaczana, aromaty (z pszenicą, soją, selerem), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, suszone warzywa 5,8% (marchew 2,7%, cebula 2,3%, por, korzeń selera), tłuszcz drobiowy 2,5%, cukier, przyprawy, liść pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), suszone mięso z kury 0,1%, przeciwutleniacz (lecytyny)
Rosół Drobiowo-Warzywny Winiary doskonale podkreśli smak i aromat Twoich dań. Dzięki niemu masz pewność, ze danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup i sosów, jak również do doprawienia innych potraw.
Aby uzyskać esencjonalny bulion drobiowo-warzywny rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Drobiowo-Warzywny Winiary :
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- znany i lubiany smak
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6 i 12 kostek
Winiary
Rosół drobiowo-warzywny.
1 porcja (200 ml**) = energia 32 kJ 8 kcal 0%*
W 100 ml**: 14 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Zupa pomidorowa z soczewicą - 4 porcje
2 kostki Rosołu drobiowo-warzywnego Winiary
1 ząbek czosnku
1/2 średniej cebuli
papryczka chili (ok. 1/5)
3 łyżki oleju
100 g pokrojonych warzyw (marchew, seler, pietruszka)
1 puszka pomidorów krojonych
1 puszka soczewicy
3 łyżki śmietany do zupy 18%
cukier
natka pietruszki
Kostki rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, drobno pokrój, zeszklij na oleju. Dodaj warzywa i podsmaż, zalej rosołem, wlej pomidory i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Zmiksuj ze śmietaną. Dopraw cukrem. Odsącz soczewicę i przelej wodą, przełóż do zupy. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Podaj z bagietką.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Szturmowa 2
02-678 Warszawa