cha - the organic, leaf Darjeeling tea sftgfop bio
Ekologiczna, liściasta czarna herbata Darjeeling SFTGFOP First Flush 100g.
(Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Peko) – wysokiej jakości mieszanka czarnej herbaty z pierwszego zbioru indyj-skich upraw z plantacji prowincji Dardżyling (ang. Darjeeling). Obszar ten słynie z najlepszych odmian krzewów herbacianych na świecie. Uprawiana jest na zboczach Himalajów i oznacza odmianę herbaty najwyższej jakości, która pochodzi z pierw-szego, wiosennego zbioru. Herbata jest przygotowana z młodych, najdelikatniejszych listków rozwijających się z pączków, zrywanych ze szczytu końcówek gałązek krzewu herbacianego. Pierwszy, wiosenny zbiór nadaje herbacie subtelnego i delikatnego kwiatowego aromatu. Po zaparzeniu, herbata ma jasną bursztynową barwę. Gatunek tej herbaty jest uznawany za najlepszy z indyjskich gatunków herbat i jeden z najlepszych na świecie. Herbata oraz wanilia pochodzi ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych, wspólnie z FAIRTRADE, CHADO uczestniczy w projekcie sprawiedliwego handlu. Kupując ten produkt przyczyniają się Państwo do poprawy warunków życia i pracy drobnych rolników w Indiach.
Sposób przygotowania: do filiżanki wsyp ½ - 1 łyżeczkę herbaty i zalej świeżo zagotowaną, jednak nie wrzącą wodą (ok. 95 – 98oC). Parz ok. 3 minut po czym ciesz się smakiem i aromatem naszej herbaty. W przypadku podania herbaty w dzbanku, przed zaparzeniem herbaty przepłucz dzbanek gorącą wodą. Smacznego!
Skład: czarna herbata*/**. *z kontrolowanych upraw ekologicznych, **produktu FAIRTRA-DE.
Ekologiczna, liściasta czarna herbata Darjeeling SFTGFOP First Flush 100g.
(Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Peko) – wysokiej jakości mieszanka czarnej herbaty z pierwszego zbioru indyj-skich upraw z plantacji prowincji Dardżyling (ang. Darjeeling). Obszar ten słynie z najlepszych odmian krzewów herbacianych na świecie. Uprawiana jest na zboczach Himalajów i oznacza odmianę herbaty najwyższej jakości, która pochodzi z pierw-szego, wiosennego zbioru. Herbata jest przygotowana z młodych, najdelikatniejszych listków rozwijających się z pączków, zrywanych ze szczytu końcówek gałązek krzewu herbacianego. Pierwszy, wiosenny zbiór nadaje herbacie subtelnego i delikatnego kwiatowego aromatu. Po zaparzeniu, herbata ma jasną bursztynową barwę. Gatunek tej herbaty jest uznawany za najlepszy z indyjskich gatunków herbat i jeden z najlepszych na świecie. Herbata oraz wanilia pochodzi ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych, wspólnie z FAIRTRADE, CHADO uczestniczy w projekcie sprawiedliwego handlu. Kupując ten produkt przyczyniają się Państwo do poprawy warunków życia i pracy drobnych rolników w Indiach.
Sposób przygotowania: do filiżanki wsyp ½ - 1 łyżeczkę herbaty i zalej świeżo zagotowaną, jednak nie wrzącą wodą (ok. 95 – 98oC). Parz ok. 3 minut po czym ciesz się smakiem i aromatem naszej herbaty. W przypadku podania herbaty w dzbanku, przed zaparzeniem herbaty przepłucz dzbanek gorącą wodą. Smacznego!