cayenne pepper ground
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Sezam : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 800 g żeberek wieprzowych,
- 100 g boczku wędzonego,
- 3 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 200 ml pomidorów pelati z puszki,
- 200 g białej fasoli z puszki,
- 1 l Rosołu z kury Kucharek,
- 2 łyżki mąki,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat,
- 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat.
Sposób przygotowania:
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833