płatki OWSIANE*, witamina B1. * składniki z kontrolowanych upraw rolnictwa ekologicznego.
UWAGA: MOŻLIWA OBECNOŚĆ MLEKA I PRODUKTÓW POCHODNYCH (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ), ORZECHÓW LASKOWYCH I MIGDAŁÓW.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G. PROSZKU: wartość energetyczna 1658kJ/396kcal, tłuszcz 6,5g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,3g, węglowodany 67g w tym cukier 1,5g, białko 12g, sól 0,03g, tiamina (witamina B1) 0,66mg. WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRZYGOTOWANEJ 1 PORCJI 187ML (180ML MLEKA DLA NIEMOWLĄT Z 7G KASZKI): wartość energetyczna 640kJ/152kcal, tłuszcz 7,1g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,4g, węglowodany 28g w tym cukier 9,1g, białko 3,5g, sól 0,15g, tiamina (witamina B1) 0,18mg co odpowiada 36% dziennemu spożycia do 3. roku życia.
Kaszka instant do przygotowania z mlekiem matki, mlekiem następnym lub z dodatkiem innego mleka dla niemowląt (krowiego lub pozbawionego laktozy). ZAWIERA GLUTEN. Od 4 miesiąca życia dziecka można rozszerzać dietę dziecka wprowadzając pierwsze przekąski, które pozwalają dziecku przyzwyczaić się do delikatnych smaków i struktur posiłków stałych. Karmienie piersią jest najbardziej odpowiednią formą odżywiania niemowląt.
WAŻNE INFORMACJE: Przeznaczone wyłącznie dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia. Kaszkę przyrządzaj świeżo przed każdym posiłkiem. Zawsze przygotowuj odpowiednią ilość do spożycia według instrukcji przygotowania umieszczonego na opakowaniu o ile lekarz nie zaleci inaczej. Upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania ok. 37°C. Nigdy nie podawaj ponownie nie zjedzonych wcześniej resztek. Nie należy gotować ani podgrzewać pokarmu w kuchence mikrofalowej. Pamiętaj aby przed przystąpieniem do przyrządzania posiłku dla dziecka umyć dokładnie ręce i upewnić się czy naczynia których będziesz używać, są idealnie czyste.
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Przygotuj 180ml mleka matki lub mleka następnego (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i wlej do butelki lub na talerz. W zależności od sposobu podania dodaj do butelki 2-3 łyżek stołowych kaszki, co odpowiada około 10 gramów lub do talerza 4-6 łyżek stołowych kaszki, co odpowiada około 20 gramów kaszki, po czym dokładnie wymieszaj do czasu uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Przed podaniem upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania 37°C. Podawaj w ciągu 30 minut od przygotowania.
UWAGA: Owsianka przygotowana z mlekiem matki może stać się bardziej płynna. 1 łyżka stołowa odpowiada ok 3,5g.