Diamant Gelling sugar 2:1

Diamant
Diamant Gelling sugar 2:1  Diamant Gelling sugar 2:1
masa netto

masa netto

500 g

pojemność

cena za kilogram

15,10 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5907069000239

5907069000239

price: 7,55

product temporarily unavailable
7.55 PLN NewCondition
cukier, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy/koksowy)
Wartości odżywcze (%)Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1686 kJ/397 kcal
Tłuszcz0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany97 g
w tym cukry97 g
Białko0 g
Sól0,03 g

prosty sposób na konfitury, nowa receptura, bez konserwantów, 1 kg owoców na 500 g cukru żelującego, krótkie gotowanie, oszczędność energii, zawiera pektynę
brand:Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Cukier żelujący 2:1.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając a następnie gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. Udanych przetworów!
Rodzaj opakowania:Torba
Adres producenta:Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Adres zwrotny:
Diamant sugar cane Dry Demerara Diamant sugar cane Dry Demerara
Diamant lump sugar Diamant lump sugar
Bio Planet Bio Planet BIO brown Bio Planet Bio Planet BIO brown
cane sugar demerara 500 g
19,16zł/kg

price: 9,58

PLN
1
3
expiry date 2026-01-01
Diamant white sugar in bags of 100 Diamant white sugar in bags of 100
pieces 500 g
21,56zł/kg

price: 10,78

PLN
1
1
Sante demerara sugar cane Sante demerara sugar cane
Unrefined 500 g
12,34zł/kg

price: 6,17

PLN
1
4
Bio Planet Bio Planet BIO light Bio Planet Bio Planet BIO light
cane sugar 500 g
15,98zł/kg

price: 7,99

PLN
1
3
expiry date
2027-09-20
Radix Radix-Bis Demerara cane Radix Radix-Bis Demerara cane
sugar 500 g
13,46zł/kg

price: 6,73

PLN
1
10
Ekologiko Ekologiko Organic brown Ekologiko Ekologiko Organic brown
cane sugar 500 g
17,98zł/kg

price: 8,99

PLN
1
3
expiry date
2025-12-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa 2024-09-10
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5