50 % mąka jaglana prażona, skrobia ziemniaczana, 14 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1,4 % czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), aromaty naturalne, sól
z czekoladą, z mąką jaglaną prażoną, bez barwników
Dr. Oetker
Budyń jaglany w proszku, smak czekoladowy z czekoladą.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml).
Twój naturalny wybór.
Torebka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk