FLORPAK Yellow Peas halves
Groch żółty dostarcza organizmowi białko i błonnik. Jest bogaty we wszystkie witaminy z grupy B, zawiera kwas pantotenowy oraz niewielkie ilości witaminy C i karotenu. Posiada cenne składniki mineralne, takie jak: wapń, żelazo i fosfor. Groch żółty to doskonały składnik zup, sałatek, można przygotować z niego kotlety oraz pasztety. Doskonale "czuje się" w towarzystwie takich ziół jak: majeranek, tymianek, kolendra, bazylia, estragon, liść laurowy czy lubczyk.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna (energia) 1345kJ/321kcal
Tłuszcz- 1,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,22g
Węglowodany- 60,2g
w tym cukry- 0,8g
Białko- 23,8g
*Sól- 0,075g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Groch żółty dostarcza organizmowi białko i błonnik. Jest bogaty we wszystkie witaminy z grupy B, zawiera kwas pantotenowy oraz niewielkie ilości witaminy C i karotenu. Posiada cenne składniki mineralne, takie jak: wapń, żelazo i fosfor. Groch żółty to doskonały składnik zup, sałatek, można przygotować z niego kotlety oraz pasztety. Doskonale "czuje się" w towarzystwie takich ziół jak: majeranek, tymianek, kolendra, bazylia, estragon, liść laurowy czy lubczyk.
* przed gotowaniem groch należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą
* groch połówki nie wymaga moczenia, zaleca się jednak zalać go wrzątkiem
i odstawić na 15-30 min., przed gotowaniem należy odcedzić
* czas gotowania (przybliżony): 30-45 min.
torebka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92,
05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29,
32-830 Wojnicz