Pierwsze spotkanie z papryczką piri piri miałem w Afryce Zachodniej. Tam sos piri dodaje się do mięs, ryb i drobiu. Ja rozsmakowałem się w jagnięcinie i krewetkach skropionych cytryną i podlanych sosem piri. Zakochałem się w tej ostrości! Z wyprawy, oprócz samych papryczek, przywiozłem też olejek przyprawiony piri piri. Gdy byłem w Portugalii, również podano mi danie z sosem piri. W obu przypadkach pikantność papryki wybijała się mocną nutą, bo piri piri jest jedną z ostrzejszych papryk. Ma palący smak. Zawsze przypomina mi o rozpalonym słońcu Afryki i rozświetlonych plażach wybrzeża Atlantyku.
gwarancja jakości
Kamis
Papryka ostra piri piri cała.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Torebka
Polska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: