tarragon
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Czy wiesz, że...
zaledwie kilka chwil wystarczy, by aromat estragonu przedostał się do potrawy, dlatego dodaje się go pod koniec przyrządzania dania?
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o ich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każda Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Składniki dla 4 osób:
600 g polędwiczki wieprzowej, 100 ml białego wina (najlepiej wytrawnego), 5 łyżek śmietanki 30%, 1 mała cebula, 1 łyżka pokrojonego szczypiorku, 1 ząbek czosnku, olej do smażenia.
Produkty Kamis:
1 łyżeczka estragonu, pieprz czarny w młynku sól morska w młynku.
Przygotowanie:
- Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, śmietankę, estragon oraz wlać wino.
- Sos zredukować, dodać szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm, delikatnie rozgnieść dłońmi i z każdej strony doprawić solą i pieprzem. Smażyć na patelni grillowej, po ok. 3-4 minuty z każdej strony.
- Polędwiczki polać na talerzu przygotowanym sosem.
- Podawać z gotowanymi ziemniakami z wody.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: