Kamis seasoning for chicken gold with cardamom
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 644/156 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 7,7 g |
w tym cukry | 7,2 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 53 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki dla 4 osób: 600 g pałek z kurczaka, 2 łyżki oleju, 3 duże marchewki, 200 g fasoli zielonej „mamut\", 3 małe czerwone cebule, 2 łyżki masła, 1 łyżka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, sól do smaku.
Produkty Kamis: 20 g Przyprawy do kurczaka złocistej z kardamonem.
Przygotowanie:
1. Kurczaka oprósz Przyprawy do kurczaka złocistą z kardamonem Kamis, dodaj 2 łyżki oleju, dokładnie wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.
2. Marchew pokrój na kawałki 3-4 cm, następnie przekrój wzdłuż na 4 części, dodaj pokrojoną fasolę oraz ćwiartki cebuli.
3. Do warzyw dodaj masło, miód, sok z cytryny. Dopraw solą.
4. Warzywa razem z kurczakiem ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz ok. 60 minut w temperaturze 160°C.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: