seasoning sour soup and borscht white
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 866/206 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 32 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 45,0 g |
Seler : | Zawiera |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 4 osób): 150 g boczku wędzonego, 150 g kiełbasy wędzonej lub białej, 1 szklanka zakwasu, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki chrzanu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 opakowanie Przyprawy do żurku i barszczu białego Kamis.
Przygotowanie:
1. Boczek i kiełbasę zalej 2 l wody i gotuj ok. 90 minut. Następnie wyjmij je z wywaru.
2. Do zakwasu dodaj łyżkę mąki, wymieszaj i wlej całość do wywaru. Zagotuj.
3. Dodaj przyprawę, chrzan, a na koniec śmietanę.
4. Żurek podawaj w wydrążonych małych chlebach z dodatkiem pokrojonej kiełbasy i jajek ugotowanych na twardo.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: