Patak's Original Butter Chicken Indian buttery tomato sauce with cardamom
Wartości odżywcze (%) | Średnia Wartość Odżywcza W 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 553 kJ / 133 kcal |
Tłuszcz | 10,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 7,7 g |
w tym cukry | 5,0 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0,72 g |
Mleko : | Zawiera |
Orzechy : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Po otwarciu słoika produkt natychmiast zużyć.
Porcja dla 3 osób. Sposób przygotowania:
- Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju.
- Dodaj 3 średniej wielkości piersi kurczaka, pokrojone w kostkę i podgrzewaj na patelni, aż mięso się zarumieni (około 5 minut).
- Do kurczaka dodaj sos i gotuj wszystko przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Kulinarne inspiracje: Zamiast kurczaka możesz także użyć krewetki, inne rodzaje mięsa lub warzywa.
Pamiętaj, aby odpowiednio dostosować czas gotowania do użytych składników.
Leigh
WN7 5RS
UK
ul. Przemysłowa 2
67-100 Nowa Sól