Polski Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron świdry.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 9-11 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu
i gotowe!
Przepis dla Ciebie!
Świdry z brukselkami, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Składniki:
makaron Lubella Świdry 200 g
brukselka 200 g
szynka szwarcwaldzka 60 g
ser mozzarella mini kulki 150 g
dressing:
1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżeczka miodu i szczypta soli
Dodatkowo:
2 łyżki oliwy, 2 łyżki mielonej słodkiej papryki
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Na rozgrzanej oliwie podsmaż brukselkę przekrojoną na pół, po około 5 minutach dodaj szynkę i smaż jeszcze przez 3 minuty. Składniki dressingu dokładnie wymieszaj.
Połącz i ciesz się smakiem!
Makaron, brukselkę, szynkę i kulki mozzarelli wymieszaj i skrop przygotowanym dressingiem.
Smacznego!
Torebka