sugar free pudding pudding without sugar Winiary
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza deseru po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru bez dodatku cukru |
---|---|
Wartość energetyczna | 295 kJ |
70 kcal | |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 10,0 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,1 g |
Mleko : | Może zawierać |
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 389 kJ / 92 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Deklaracja zawartości soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
** przygotowanego z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu
1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania oraz 2 czubate łyżki (ok, 40 g) cukru i dobrze wymieszać.
2. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia. Budyń można podawać ze świeżymi owocami lub sokiem owocowym.
ul. Szturmowa 2
02-678 Warszawa
ul. Szturmowa 2
02-678 Warszawa
Warto porozmawiać
800 16 16 66