rice noodles ribbons
Wartości odżywcze (%) | 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1525 kJ / 359 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 81,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,9 g |
Sól: | 0,02 g |
Gluten : | Nie zawiera |
Makaron ryżowy wstążki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik potrawy Pad Thai oraz innych dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
Składniki:
100 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki), 2 łyżki octu ryżowego Tao Tao, 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao, pół główki sałaty lodowej, pół ogórka świeżego, 2 dymki, pół pęczka kolendry, ząbek czosnku, łyżeczka startego imbiru, sok z limonki, łyżeczka brązowego cukru, sól i pieprz.
Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy dressing: czosnek drobno siekamy i mieszamy z sosem sojowym, octem ryżowym, imbirem, sokiem z limonki, cukrem i przyprawami. Odstawiamy w chłodne miejsce. W tym czasie obieramy ogórka, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Cebulki dymki drobno siekamy a liście sałaty rwiemy na kawałki. Tuńczyka odsączamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w misce i polewamy przygotowanym wcześniej dressingiem. Na koniec posypujemy posiekaną kolendrą.
Smacznego!
Więcej przepisów szukaj na:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska