roasted buckwheat groats 4x100g
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1553 kJ/ 367 kcal |
Tłuszcz | 3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,01 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Szczytno Premium Kasza jęczmienna perłowa
Znakomita do podgrzania na patelni z odrobiną oliwy.
Czas gotowania: 1 godz. 10 min. Porcja dla 4-6 osób.
Składniki: 1 ryba wagi. ok. 1,5-2 kg (leszcz, sandacz, szczupak), 200 g ugotowanej na sypko kaszy gryczanej Szczytno, 2 jaja ugotowane na twardo, 1 duża cebula, 200 ml śmietany, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 świeży ogórek, kilka kiszonych jabłek do przybrania.
Sposób przygotowania: 1. Rybę oskrobać, odciąć głowę i wypatroszyć nie rozcinając brzucha. Umyć, dokładnie wytrzeć od środka i nasolić. 2. Jaja obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, drobno posiekać, zasmażyć na 1 łyżce masła na jasnozłoty kolor, wymieszać z kaszą gryczaną i pokrojonymi jajami. 3. Przygotowanym farszem wypełnić rybę. 4. Następnie obtoczyć ją w mące i obsmażyć na pozostałym maśle na jasnozłoty kolor. Przełożyć do rynienki i wstawić na 5 min. do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika. 5. Potem wyjąć, polać śmietaną i ponownie wstawić na 5 min. do piekarnika. W tym czasie rybę podlać kilkakrotnie sosem z pieczenia. 6. Potrawę podawać na półmisku z sosem z pieczenia. Osobno podać świeże ogórki i kiszone jabłka.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Poland
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Poland
tel./+48 29/ 760 98 51
fax./+48 29/ 760 98 41