Products
Blue cheeses are made with milk and rennet. They can be covered with a green, blue or white mold. The most famous belong, among others, Brie, Camembert and Gorgonzola.
price: 5,92 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_La_Polle_Brie_Classic_blue_cheese_ser_plesniowy/99271_2348223_592.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,16 zł
PLN https://en.dodomku.pl/turquoise_blue_cheese/26033_2346943_616.htmlmleko pasteryzowane krowie, bakterie fermentacji kwasu mlekowego, sól, podpuszczka zwierzęca, pleśń z gatunku Penicillium roqueforti. Skórka niejadalna.


price: 9,32 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Igor_gorgonzola_cheese/44882.htmlSer Camembert: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, Penicillium candidum. Sos żurawinowy: żurawina 40%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, sok z cyt(...)


price: 12,51 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_Camembert_Blue_Cheese_Grill_La_Polle_2x100g_30g_cranberry_sauce_Grill_La_Polle_2x100g_30g_sos_zurawinowy/99309.html2025-09-08
price: 6,58 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_La_Polle_Camembert_Classic_blue_cheese_ser_plesniowy/99270.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Silvery_azure_blue_cheese/48983.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 7,34 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Silvery_azure_blue_cheese/48983_2348862_734.htmlmleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Brie_natural_blue_cheese/113795.html2025-09-06
mleko pasteryzowane, sól, białka mleka, kultury mleczarskie, kultury jogurtowe gatunku Lactobacillus bulgaricus, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candid(...)


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Camembert_light._lactosefree/113797.htmlmleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Camembert_natural/113798.html2025-09-05
mleko pasteryzowane, sól, zioła prowansalskie (0,35 %), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turkish_Camembert_with_herbs/113799.html2025-08-28
mleko pasteryzowane, sól, zielony pieprz (1,2 %), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turkish_Camembert_with_pepper/113796.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/blue_cheese/27641.htmlmleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, Penicillium candidum


price: 7,59 zł
PLN https://en.dodomku.pl/brie_cheese_natural_naturalny/19783.html