Products
Blue cheeses are made with milk and rennet. They can be covered with a green, blue or white mold. The most famous belong, among others, Brie, Camembert and Gorgonzola.
mleko pasteryzowane krowie, bakterie fermentacji kwasu mlekowego, sól, podpuszczka zwierzęca, pleśń z gatunku Penicillium roqueforti. Skórka niejadalna.


price: 9,29 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Igor_gorgonzola_cheese/44882.htmlmleko pasteryzowane krowie, bakterie fermentacji kwasu mlekowego, sól, podpuszczka zwierzęca, pleśń z gatunku Penicillium roqueforti. Skórka niejadalna.


price: 9,48 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Igor_gorgonzola_cheese/44882_2364481_948.htmlprice: 6,72 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_La_Polle_Brie_Classic_blue_cheese_ser_plesniowy/99271.htmlprice: 6,72 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_La_Polle_Camembert_Classic_blue_cheese_ser_plesniowy/99270.htmlprice: 6,85 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Mlekovita_La_Polle_Camembert_Classic_blue_cheese_ser_plesniowy/99270_2364441_685.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Silvery_azure_blue_cheese/48983.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 7,06 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Silvery_azure_blue_cheese/48983_2364480_706.htmlmleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Brie_natural_blue_cheese/113795.html2025-10-25
mleko pasteryzowane, sól, białka mleka, kultury mleczarskie, kultury jogurtowe gatunku Lactobacillus bulgaricus, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candid(...)


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Camembert_light._lactosefree/113797.htmlmleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 5,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turek_Camembert_natural/113798.html2025-10-25
mleko pasteryzowane, sól, zioła prowansalskie (0,35 %), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,42 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turkish_Camembert_with_herbs/113799.html2025-10-30
mleko pasteryzowane, sól, zielony pieprz (1,2 %), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum


price: 7,41 zł
PLN https://en.dodomku.pl/Turkish_Camembert_with_pepper/113796.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/blue_cheese/27641.htmlmleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, Penicillium candidum


price: 7,16 zł
PLN https://en.dodomku.pl/brie_cheese_natural_naturalny/19783.htmlmleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti


price: 6,99 zł
PLN https://en.dodomku.pl/turquoise_blue_cheese/26033.html