FLORPAK Soup Breton
Fasola Piękny Jaś karłowy - to główny składnik zupy bretońskiej.
Zupa ta to świetny pomysł na danie jednogarnkowe, jej intensywnego aromatycznego smaku i zapachu dodaje przyprawa czubryca, a także pomidor suszony i papryka suszona.
Jest to wersja fasolki po bretońsku w wydaniu wegetariańskim.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
śródziemnomorska, staropolska, wojnicka, polska, grecka oraz rzymska.
Fasola Piękny Jaś karłowy, cebula smażona (cebula 80%, olej palmowy, mąka pszenna, sól) suszony: pomidor, papryka, cebula, czubryca zielona (sól, cukier, tymianek, cząber, kaszka kukurydziana, czosnek granulowany, cebula, oregano).
Wartość energetyczna (energia): 1346kJ/321kcal
Tłuszcz 6,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g
Węglowodany 37,0g
w tym cukry 12,2g
Błonnik 22,5g
Białko 17,3g
Sól 0,97g
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
Produkt w zwym składzie zawiera mąkę pszenną.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Fasola Piękny Jaś karłowy - to główny składnik zupy bretońskiej.
Zupa ta to świetny pomysł na danie jednogarnkowe, jej intensywnego aromatycznego smaku i zapachu dodaje przyprawa czubryca, a także pomidor suszony i papryka suszona.
Jest to wersja fasolki po bretońsku w wydaniu wegetariańskim.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
śródziemnomorska, staropolska, wojnicka, polska, grecka oraz rzymska.
Zawartość torebki oprócz saszetki z przyprawą czubryca wypłukać na gęstym sitku pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka, zalać wodą (około 1,5l) i moczyć przez 12 godz. Po namoczeniu lekko posolić i gotować w tej samej wodzie pod przykryciem przez około 2,5 godziny od momentu zagotowania. Następnie wsypać przyprawę czubryca z saszetki i gotować całość ok. 30minut. Podczas gotowania zupę delikatnie mieszać i uzupełniać wodą wg uznania.
Torebka foliowa
Polska
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92
05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz