Sante cookies breakfast with clarified butter Ghee
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1904 kJ/ 454 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,0 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 20 g |
Błonnik | 5,7 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 0,39 g |
Witaminy | |
Tiamina | 0,19 mg (17%)*** |
Kwas foliowy | 43,2 µg (22%)*** |
Składniki mineralne | |
Potas | 329 mg (16%)*** |
Fosfor | 295 mg (42%)*** |
Magnez | 78,7 mg (21%)*** |
Żelazo | 3 mg (21%)*** |
Cynk | 2,3 mg (23%)*** |
Produkt zawiera 2 g beta-glukanów z owsa w 100 g produktu. | |
**RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal). | |
***% Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej. | |
Opakowanie zawiera 6 porcji produktu. |
Jęczmień : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Owies : | Zawiera |
Żyto : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
- aż 5 rodzajów zbóż: owies, pszenica, jęczmień, żyto, orkisz
- 2 rodzaje pełnoziarnistych płatków zbożowych: owsiane i orkiszowe
- zawierają 2 g beta-glukanów z owsa na 100 g produktu, obniżających poziom cholesterolu*
- źródło błonnika rozpuszczalnego
- naturalne źródło: witaminy B1, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku
Czy wiesz, że?
Fosfor wpływa na utrzymanie prawidłowego stanu kości i zębów, prawidłowe funkcjonowanie błon komórkowych oraz przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Już jedna porcja (50 g) ciasteczek Cookiss spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia pomaga uzyskać powyższy efekt zdrowotny.
Pyszne zbożowe ciasteczka dla wszystkich, którzy żyją pełnią życia i chcą dzielić się swoją radością.
Kuszą wspaniałym zbożowo-owocowym smakiem i niezwykłą kruchością. Doskonałe o każdej porze dnia. Rozkoszuj się ich smakiem, bez wyrzutów sumienia!
*Wykazano, że beta-glukany występujące w owsie, spożywane w ilości 3 g dziennie, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Istnieje wiele czynników ryzyka tej choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub go nie wywierać.
w 100 g: 1904 kJ / 454 kcal
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal).
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach „SANTE\" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: