mąka pszenna (58%), woda, rafinowany olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, szpinak w proszku (1,7%), mieszanka wypiekowa: glukoza, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, stabilizator: guma ksantanowa, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu, barwnik naturalny: kompleksy miedziowe chlorofilin
Placki pszenne o smaku szpinakowym
bez oleju palmowego, 4 x ~25 cm
Sandra
Tortilla pszenna o smaku szpinakowym.
Masa netto 240 g (4 x 60 g)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w warunkach otoczenia. Chronić przed gwałtownymi zmianami temperatury oraz bezpośrednim nasłonecznieniem. Po otwarciu przechowywać w warunkach otoczenia w opakowaniu szczelnie zabezpieczonym przed dostępem powietrza i światła, zużyć w ciągu 7 dni.
Przed spożyciem produkt można podgrzać obustronnie na średnio nagrzanej patelni lub w kuchence mikrofalowej na średnim poziomie mocy (ok. 650 W) 5-15 sek. w zależności od preferencji stopnia ogrzania i podpieczenia produktu.
Tortilla na wiele sposobów:
Zakręcone śniadanie
- oliwa
- przyprawy
- ogórek zielony
- czerwona papryka
- oliwki
- kostki sera feta
Nadziane rollsy
- czerwona kapusta
- czerwona papryka
- kostki mango
- gruszka
- sos z oliwy i ziół
- szczypiorek, pietruszka
- podsmażone kawałki kurczaka
Szkolny rulon
- sałata karbowana
- kawałki kurczaka
- żółta papryka
- pomidor
- liście szpinaku
- czerwona cebula
- sos winegret
Torebka
Polska