Składniki sera: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej,Składniki zalewy: woda, sól
Mlekovita
Ser niedojrzewający w zalewie.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Szaszłyki z mozzarelli
- 1 opakowanie sera mozzarella „mini-mini"
- 4 kromki pieczywa tostowego
- masło klarowane
- pomidorki koktajlowe
- oliwki zielone
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 4 ząbki czosnku
- pieprz czarny - grubo mielony
Sposób przygotowania:
Pieczywo tostowe pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym z posiekanym czosnkiem. Na szpadki do szaszłyków nabijać na przemian ser mozarella, pomidorki, oliwki i listki bazylii. Gotowe szaszłyki ułożyć na półmisku, posypać grzankami czosnkowymi i oprószyć grubo mielonym czarnym pieprzem.
Torebka