Składniki sera: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej,Składniki zalewy: woda, sól
Mlekovita
Ser niedojrzewający w zalewie.
Przechowywać w temperaturze od +2ºC do +8ºC.
Sałatka z Mozzarellą
Składniki:
- 200 g rukoli,
- opakowanie sera Mozzarella classic z Mlekovity,
- 3 pomidory,
- 3 połówki suszonych pomidorów,
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz, sól, bazylia.
Wykonanie:
Usunąć twarde końcówki liści rukoli, opłukać ją i osączyć. Ułożyć na półmisku. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w plastry. Na liściach rukoli ułożyć na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski i położyć na wierzchu sałatki. Całość obsypać grubo zmielonym pieprzem, solą, udekorować listkami bazylii i polać oliwą z oliwek.
Torebka