bez GMO - z mleka od krów karmionych paszami bez GMO, nie wymaga mielenia, wysoka zawartość białka
Zott Primo
Ser twarogowy homogenizowany.
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Sernik tradycyjny
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo, 9 jaj, 150 g margaryny do pieczenia, 1½ szklanki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.
Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Margarynę stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać margarynę stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować margaryną i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami.
- Piec w piekarniku w temp. 170°C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.
Opakowanie
Zott Polska Sp. z o.o.,
ul. Chłodnicza 6,
45-315 Opole
Zott Polska Sp. z o.o.,
ul. Chłodnicza 6,
45-315 Opole