koncentrat pomidorowy* (30,7 %), mąka PSZENNA, cukier, skrobia, cebula* (7,6 %), sól jodowana, hydrolizowane białko roślinne, aromaty, tłuszcz palmowy, papryka* (1,8 %), czosnek* (1,1 %), tymianek*, rozmaryn, natka pietruszki*, pieprz czarny, pieprz cayenne (chili), koncentrat soku z cebuli*, sól, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy, kwas: kwas cytrynowy, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Kompozycja pomidorów, cebuli i czosnku z dodatkiem chili do przygotowania Pikantnego Bolognese z chili
gwarantujemy: warzywa ze zrównoważonego rolnictwa, sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników, bez dodatku glutaminianu sodu
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix pikantne bolognese z chili.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
300 g mielonego mięsa
300 g makaronu
3 łyżki oleju
250 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone podsmaż przez ok. 8 minut na gorącym oleju.
2. Fix wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
3. Danie podawaj z makaronem ugotowanym na sposób al dente.
Rada:
1. Dla uzyskania bogatszego smaku razem z mięsem podsmaż cebulę i starty seler.
2. Danie będzie o wiele smaczniejsze, jeśli do jego przygotowania użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wołowego i wieprzowego.
3. Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Saszetka