Knorr mushroom broth
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml |
---|---|
Energia | 20 kJ/5 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 1,1 g |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje). |
Seler : | Zawiera |
w 100 ml: 20 kJ / 5 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Przygotuj:
- 600 g mielonej wieprzowiny
- 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr
- 200 g pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebulę
- 1 kajzerkę
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany 18%
- oliwę do smażenia.
Sposób przygotowania:
Mięso włóż do miski, dodaj startą na tarce cebulę, posiekany czosnek, jajko i odciśniętą bułkę, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku. Wyrób masę, a następnie uformuj małe kulki. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Podsmaż pokrojone w plastry pieczarki, dodaj je do klopsów. Całość zalej szklanką wody i dodaj 1 kostkę bulionową Knorr, dzięki której sos nabierze głębokiego grzybowego smaku. Wszystko razem duś pod przykryciem około 20 min. Na koniec sos zapraw trzema łyżkami śmietany. Rada szefa kuchni: Do sosu możesz dodać grzyby suszone.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
How to add an opinion?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: dość dobry 3/5
Na podstawie 1 oceny.